Wevers Begrafenisverzorging
VOOR EEN MELDING VAN OVERLIJDEN KUNT U ONS DAG EN NACHT BEREIKEN OP
0488-411055
BloemenDe mooiste rouwbloemen bestellen is mogelijk bij Topbloemen.
Naar webshop
Persoonlijk RequiemHoud de herinnering levend met een online condoleance.
Naar webshop
WilsbeschikkingsregisterLeg uw laatste wensen vast voor de nabestaanden.
Naar webshop
Stille herinneringenEen webshop met troostproducten als sieraden en sculpturen.
Naar webshop

Rouwverwerking bij kinderen

Ouders of andere volwassenen weten vaak niet hoe ze een kind moeten begeleiden als een dierbare overlijdt. Ze hebben natuurlijk hun eigen verdriet, maar moeten in korte tijd zich ook bezighouden met de voorbereidingen van de uitvaart.
 
Kinderen daarentegen willen hun ouders vaak niet belasten en trekken zich terug of worden juist opstandig.
 
Daarom besteedt Wevers Begrafenisondernemer extra aandacht aan de jonge nabestaanden. Kinderen hebben hun eigen verdriet en gaan daar op hun eigen manier mee om. Voor een kind is het heel belangrijk dat het volledig zichzelf kan zijn en betrokken wordt bij het afscheid, op een manier dat past bij het kind en zijn of haar leeftijd.

Het kind betrekken bij de dood is belangrijk!

Een kind is van nature nieuwsgierig en zal vaak alles willen weten. Als ze niet betrokken worden, gaat hun fantasie een eigen leven leiden. Door hen weg te houden van de overledene, denken mensen hen te beschermen en te behoeden. Echter, daardoor gaan kinderen de vragen zelf invullen en is de fantasie vaak veel erger dan de werkelijkheid.
 
Daniëlle Wevers helpt kinderen door hen te betrekken en door met ze te praten. Maar ook u als ouder of verzorger helpen we met het begeleiden van uw kind en zijn verdriet.
Inloggen Requiem
Nieuwsbrief
Een ogenblik geduld alstublieft...