Het regelen van de uitvaart

Bij het regelen van een uitvaart komt heel veel kijken. Gelukkig staat Wevers u met raad én daad bij, op de manier zoals u het prettig vindt. Op de voorgrond door alles voor u te regelen of met enige afstand als u liever zelf de touwtjes in handen houdt.

Aankondiging

Hoe wilt u mensen op de hoogte stellen van het overlijden en uitnodigen voor de uitvaart? Met een rouwkaart, een advertentie of misschien allebei? Wevers kan het voor u regelen. We hebben voorbeelden van diverse soorten rouwkaarten, van klassiek tot eigentijds, van somber tot kleurig. Daarnaast is een kaart naar eigen ontwerp is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Kist

Er is een grote variatie aan kisten en kistbekleding. Met behulp van een catalogus kunt u kiezen uit een ruim assortiment standaard kisten, maar u kunt deze ook volledig vrij laten samenstellen door zelf te kiezen voor een houtsoort, een type bekleding en een type beslag.

Bloemen

Een kist, maar ook een uitvaartplechtigheid kan worden aangekleed met rouwbloemen. De mogelijkheden daarin zijn legio. Bloemstukken en grafkransen, al dan niet met (bedrukte) linten, maar ook losse bloemen of bloemblaadjes. Wevers helpt u met uitzoeken,

Vervoer

Hoe wilt u de overledene laten vervoeren? In een auto, koets of ander vervoermiddel? Wevers voert deze wens uit.

Dragers

Vaak wordt de kist door de nabestaanden zelf gedragen. Familie, vrienden, clubgenoten of anderen die hem of haar dierbaar waren. Het dragen van de kist door buitenstaanders is ook mogelijk. Dat regelen we graag voor u.

Toespraken

Een uitvaartdienst kunt u invullen zoals u dat wenst. Dat geldt ook voor de toespraken. Met een gerust hart kunt u het leiden van de dienst aan ons toevertrouwen of aan de dominee, pastor of ritueel begeleider. Maar u kunt er ook voor kiezen om zelf te spreken of een andere naaste het woord laten doen. In de voorbereiding helpen we u graag met het schrijven van een in memoriam. Tijdens de toespraak staan we u bij en nemen het eventueel van u over als u het te moeilijk heeft.

Muziek

Wevers heeft de beschikking over een grote en gevarieerd collectie muziek die toepasselijk is tijdens een uitvaart. Van klassiek tot modern. Ook als u of de overledene een uitgesproken wens voor bepaalde muziek die we niet in onze eigen collectie hebben, zorgen we ervoor dat deze toch tijdens de plechtigheid gedraaid wordt. Ook orgelspel, piano of andere live muziek kan in overleg geregeld worden.

Fotografie en video-opname

Sommige nabestaanden vinden houvast in het herbeleven van de uitvaart. Goede fotografie en video-opnames zijn in dat geval zeer belangrijk. Een naaste wilt u in een dergelijke situatie daarmee niet belasten. Als u aangeeft dat u de dienst vastgelegd wilt hebben, schakelen wij voor u een professionele fotograaf of videograaf in die ervaring heeft met uitvaarten en die gepast en discreet de dienst vastlegt.

Catering

Na afloop van de begrafenis hebben veel mensen behoefte om nog even bij elkaar te komen, te condoleren en na te praten. Dat kan in het rouwcentrum bij de begraafplaats zelf, maar ook bijvoorbeeld thuis, in een restaurant of een verenigingsgebouw. Ook de invulling is heel persoonlijk. Kiest u voor het traditionele kopje koffie met een broodje of een plakje cake of wilt u een andere invulling om deze fase af te sluiten en samen nog een moment stil te staan bij het leven van de overledene? Kies wat voor u goed aanvoelt. Wevers zorgt er voor dat het geregeld wordt.

Dankbetuiging

Als de uitvaart eenmaal achter de rug is, wilt u waarschijnlijk de mensen bedanken die in de moeilijke tijd met u hebben meegeleefd. Het is vaak bijna onmogelijk om dat bij iedereen persoonlijk te doen. Met een bedankkaart of een advertentie kunt u tegelijk een groot aantal mensen bereiken. Net als voor de aankondiging, heeft Wevers een grote collectie kaarten waar u uit kunt kiezen. Ook een bidprentje of een gedachtenisprentje behoort eventueel tot de mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Neem contact op