Kinderuitvaart

Als een kind (baby) komt te overlijden?

Wanneer een kind (baby) komt te overlijden, dan gaat dit door merg en been. Het is vaak ondraaglijk en een veel gemaakte opmerking is: 

“Ik moet er niet aan denken!”  

En die opmerking is heel begrijpelijk en zal iedereen achterstaan en toch gebeurd het ook.

Het voelt zo onnatuurlijk om uw kind naar zijn of haar laatste rustplaats te brengen. Maar verdrietig genoeg komt het wel voor.

Wevers Begrafenisverzorging begeleidt u in deze moeilijke tijd. Want terwijl u rouwt om het verlies van uw kind, moeten er heel veel praktische dingen worden geregeld. We nemen de taken van u over waar u zelf liever geen tijd aan besteedt. We geven u steun en advies en zijn er met een luisterend oor, ook voor broertjes, zusjes en vriendjes en niet te vergeten opa’s en oma’s.

Een kleinkind begraven

De relatie tot een overledene is geen maatstaf voor het verdriet dat iemand heeft. Maar het overlijden van een kleinkind is voor een opa of oma extra zwaar. U rouwt niet alleen maar om de dood van uw kleinkind, maar u ziet ook uw eigen kinderen lijden. U wilt er graag voor hen zijn, terwijl u ook uw eigen emoties hebt. Niet iedereen staat daar bij stil, maar de medewerkers van Wevers besteden daar extra aandacht aan.

Begrafenis van een baby

Is uw kindje tijdens of vlak na de zwangerschap overleden, dan heeft u wellicht behoefte aan een intieme begrafenis, waarbij u zelf het kindje meeneemt naar de laatste rustplaats. Weet dan dat er heel veel mogelijk is, waardoor u op uw eigen manier afscheid kunt nemen van een leven dat nog zo pril was en waar u zo naar uitkeek.

Begrafenis van een kind

Het overlijden van een kind wekt heftige emoties op bij mensen. Vaak is niet alleen de naaste familie, maar ook de school, de sportvereniging en soms zelfs de gehele gemeenschap zeer betrokken bij de dood van het kind. Dat heeft consequenties voor het complete proces vanaf het moment van overlijden tot aan de nazorg.

De begrafenis krijgt soms veel aandacht en bezoek. Bij het regelen van de uitvaart houden we daar rekening mee. Ook besteden we speciale aandacht aan het jonge publiek. De plechtigheid houden we bewust niet zo zwaar en broertjes, zusjes en klas- of clubgenootjes krijgen desgewenst een speciale rol. Natuurlijk is daarin uw wens leidend.

Neem contact met ons op

Neem contact op