Sparen voor uw uitvaart

Een uitvaart kost al snel € 4.000 of meer. Wilt u uw nabestaanden daar niet mee opzadelen, dan kunt u daarvoor geld opzij zetten in de vorm van een uitvaartverzekering, een spaarrekening of een deposito.

Uitvaartverzekering

Als u kiest voor een uitvaartverzekering, heeft u de mogelijkheid om in geld of in natura uit te laten keren. Bij deze laatste optie regelt de verzekeraar de gehele uitvaart. Zo veel mogelijk volgens de wensen van de overledene, zolang dit in de verzekeringsvoorwaarden is gedekt. Wilt u uw nabestaanden meer vrijheid geven om de uitvaart zelf te regelen, dan is het verstandig om de verzekering in geld te laten uitkeren. Het is dan echter niet zeker of het verzekerde bedrag ook de kosten uiteindelijk zal dekken. De hoogte van de premie hangt af van uw wensen, maar ook van uw leeftijd. Hoe eerder u een uitvaartverzekering afsluit, hoe lager de premie.

Sparen

U kunt er ook voor kiezen om zelf geld opzij te leggen voor uw uitvaart. Het risico is echter dat tijdens uw leven andere zaken meer prioriteit hebben en u niet altijd de discipline kunt opbrengen om te sparen voor iets waar u tijdens uw leven eigenlijk geen profijt van hebt. Daarnaast stijgen de kosten van een uitvaart door inflatie. Dit zult u zelf in de gaten moeten houden en het gespaarde bedrag eventueel verhogen.

Begrafenisfonds

Een mooi alternatief om niet aan een jarenlange verzekering vast te zitten, maar ook niet in de verleiding te komen om het gespaarde bedrag voor iets anders te gebruiken, is een speciaal begrafenisfonds. U stort eenmalig een bedrag dat op dit moment de kosten van een uitvaart zou kunnen dekken. Door de rente, die hoger is dan een gewone spaarrekening, vangt u de stijgende kosten door inflatie op. Dit deposito is niet afkoopbaar, u kunt het bedrag dus alleen maar gebruiken voor uw uitvaart. Bovendien is het gereserveerde geld tot een bepaald maximum vrijgesteld van vermogensbelasting.

Heeft u vragen over het sparen voor uw uitvaart? Neemt u dan contact op met Wevers Begrafenisverzorging.

Neem contact met ons op

Neem contact op